Malé jídelní a hudební doporučení (baklava a Meky).
Ráda bych dnes udělala výjimku a podělila se o dva tipy, které sice nejsou ani jeden mým vlastním "produktem", mají ale potenciál výrazně zvednout kvalitu života :), takže by mi bylo skoro blbé, nechávat si je pro sebe.
Už nějaký ten pátek (a pohříchu nejen v pátek! :) ), si občas, nemám-li zrovna s sebou do práce vlastní malý dezert a čtvereček hořké čokolády prostě neuspokojí, chodím na ulici Solniční v centru Brna pro skvělý zákusek – baklavu. Prodávají ji v arabském obchůdku i v bistru přes ulici nebalenou, v malých porcích nadvakrát do pusy, tak akorát na zahnání poobědové chuti na sladké. Tato skutečnost vyvažuje jinou, a sice že je velice sladká (což ale ani mně, známému příznivci umírněného slazení, překvapivě nevadí). Kdo by nevěděl, jedná se o kombinaci listového těsta, medu a oříšků. Nejlepší je pistáciová. Nejsem si jistá, stojí-li ten kousek 15 nebo 25 Kč, pro mne je to každopádně lepší alternativa nějakého přinejmenším stejně drahého větrníku, po které nemám nikdy výčitky – vždyť přece med a oříšky! :) Musím to kontrolovat, protože se to začíná přelévat do podoby menší závislosti, což s sebou ale nese i výzvu, vyrobit si ji jednou "sama doma".
Zájemcům o hudbu všeho druhu si pak takhle při neděli dovolím doporučit, naladit příští sobotu v 10:00 (ideální čas pro nás víkendové spáče k pozdní snídani či, jsme-li výjimečně rychlí, k přípravě oběda) Český rozhlas Dvojku, kde mívá pravidelný pořad o hudbě s názvem "Mám rád" Miro Žbirka. Baví mne na tom, že pouští prostě cokoli, co je mu milé, což implikuje široký časový i žánrový rozptyl, a doprovází to zasvěceným komentářem.
Odkaz na archiv pořadu (už během vysílání je tam k dispozici celý díl, což je bezva v případě, že stejně jako já na rádiu nechytáte frekvenci s úplně čistým zvukem): https://dvojka.rozhlas.cz/mam-rad-7785772.
Přeji všem kolemjdoucím hezký zbytek víkendu...
Už nějaký ten pátek (a pohříchu nejen v pátek! :) ), si občas, nemám-li zrovna s sebou do práce vlastní malý dezert a čtvereček hořké čokolády prostě neuspokojí, chodím na ulici Solniční v centru Brna pro skvělý zákusek – baklavu. Prodávají ji v arabském obchůdku i v bistru přes ulici nebalenou, v malých porcích nadvakrát do pusy, tak akorát na zahnání poobědové chuti na sladké. Tato skutečnost vyvažuje jinou, a sice že je velice sladká (což ale ani mně, známému příznivci umírněného slazení, překvapivě nevadí). Kdo by nevěděl, jedná se o kombinaci listového těsta, medu a oříšků. Nejlepší je pistáciová. Nejsem si jistá, stojí-li ten kousek 15 nebo 25 Kč, pro mne je to každopádně lepší alternativa nějakého přinejmenším stejně drahého větrníku, po které nemám nikdy výčitky – vždyť přece med a oříšky! :) Musím to kontrolovat, protože se to začíná přelévat do podoby menší závislosti, což s sebou ale nese i výzvu, vyrobit si ji jednou "sama doma".
Zájemcům o hudbu všeho druhu si pak takhle při neděli dovolím doporučit, naladit příští sobotu v 10:00 (ideální čas pro nás víkendové spáče k pozdní snídani či, jsme-li výjimečně rychlí, k přípravě oběda) Český rozhlas Dvojku, kde mívá pravidelný pořad o hudbě s názvem "Mám rád" Miro Žbirka. Baví mne na tom, že pouští prostě cokoli, co je mu milé, což implikuje široký časový i žánrový rozptyl, a doprovází to zasvěceným komentářem.
Odkaz na archiv pořadu (už během vysílání je tam k dispozici celý díl, což je bezva v případě, že stejně jako já na rádiu nechytáte frekvenci s úplně čistým zvukem): https://dvojka.rozhlas.cz/mam-rad-7785772.
Přeji všem kolemjdoucím hezký zbytek víkendu...
Komentáře
Okomentovat