Sladká cizrnová kaše.
Nové pracovní výzvy se mě sice snaží v blogerské kariéře zbrzdit, pro tuto chvíli jsem však zpět v plné síle se všemi bláznivými nápady, takže začneme zostra, a to cizrnovou kaší. Držte si klobouky.
I tento recept byl výzvou, která mě nemohla nechat chladnou. Cizrnovou kaši naslano zná každý. Kdo ale kdy slyšel o sladké cizrnové kašičce? Hummus – ona slaná varianta –, pokropený olivovým olejem, s křupavým pečivem jako přílohou, může být příjemným pohoštěním na nějaké méně okázalé párty, stejně tak však obstojí jako večeře zapřisáhlých odpůrců pečiva či dietářů, kterým postačí smočit v něm špalíčky zeleniny. Kdo však jde ještě dále a chce si jednu porci bílkovin odškrtnout už ráno, nechť to zkusí se mnou – nedá se skoro nic ztratit.
na 1 porci:
- 125 g uvařené cizrny – tj. půlka plechovky
- 1 a 1/2 lžíce ovesných vloček (hádám, že by se daly vynechat, zatím se ale řídím receptem a přihazuji je)
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce (30 ml) jablečného pyré (zvolit formu přesnídávky je zcela legitimní, pozor však na cukr v ní schovaný) nebo oříškového másla (třeba burákového nebo mandlového) – obojí jsem vyzkoušela a obojí je výborné
- 2 lžíce mléka (já rostlinné)
- špetka soli
- 1/2 odměrky proteinového prášku (např. vanilkového; lze vynechat, což také pravidelně dělám, a nic se nestane, jinak jsem použila obyčejný neochucený rýžovo-hrachový, použitelný na vaření, který je k dostání v DM drogerii – update podzim 2023: už není)
- na ozdobu: ovoce, kakaové boby/hořká čokoláda, kokosové plátky,...
Servíruji jako pohár s bobulovitým ovocem a kakaovými boby, víc ke štěstí netřeba (jen to zdraví, samozřejmě).
Komentáře
Okomentovat