Jáhlová kaše s malinami.
Nedělní snídaně... Inspirace ze Zdravě jíst. Má oblíbená variace na jáhlovou kaši – dělám ji buďto klasicky staročesky s rozinkami, medem a ořechy, nebo právě v této "moderní" variaci.
Jáhly mám ráda, kaše je pro mě ale spíše ozvláštněním běžné zimní snídaně ve formě kaše ovesné. Kdybych měla hodnotit, jak taková snídaně zasytí, "nakopne", tak ovesná kupodivu stále vede.
na 1 porci:
Hotovou kaši, kterou je možné dosladit třeba medem (já to ale nepotřebuji), ozdobím nasekanými ořechy a čokoládou a malinami. Většinou mám mražené, které nechám přes noc povolit v lednici, výjimečně použiji k rozmrazení mikrovlnku.
Jáhly mám ráda, kaše je pro mě ale spíše ozvláštněním běžné zimní snídaně ve formě kaše ovesné. Kdybych měla hodnotit, jak taková snídaně zasytí, "nakopne", tak ovesná kupodivu stále vede.
na 1 porci:
- 60 g jáhel – vyplatí se hledat ty v biokvalitě
- 1 lžička slunečnicových semínek
- 180 ml rostlinného mléka + 150 ml vody
- špetka soli
- 1 lžička medu (volitelně)
- hrst vlašských ořechů
- 1 čtvereček vysokoprocentní hořké čokolády
- maliny
Hotovou kaši, kterou je možné dosladit třeba medem (já to ale nepotřebuji), ozdobím nasekanými ořechy a čokoládou a malinami. Většinou mám mražené, které nechám přes noc povolit v lednici, výjimečně použiji k rozmrazení mikrovlnku.
Komentáře
Okomentovat